Zündapp onderdelen weer volop in trek

​zundapp onderdelen

Wellicht heb je er nog nooit van gehoord, maar een liefhebber van oldtimer bromfietsen kent Zündapp absoluut. Een kenner weet ook dat Zündapp onderdelen moeilijk te vinden zijn maar dat het opknappen van je oude bromfiets zeer de moeite waard is. Lees hier meer over een van de bekendste vintage brommermerken van Nederland. 

​zundapp onderdelen

Zündapp en Kreidler

Naast het Duitse merk Kreidler is Zündapp wellicht wel het meest bekende merk als het gaat om vintage brommers. De onderdelen voor jouw geliefde Zündapp kun je nu gelukkig online kopen. Voorheen was het soms een flinke uitdaging om de juiste onderdelen te vinden. Zündapp bestaat niet meer: aankloppen bij de leverancier is dus al een tijdje niet meer mogelijk. 

 Zündapp is een Duits bedrijf dat in het begin van de twintigste eeuw werd opgericht. Door de jaren heen is Zündapp verantwoordelijk geweest voor van alles. Het bedrijf maakte bromfietsen maar ook grasmaaiers, naaimachines, auto’s en motoren. Zo groot was dit merk dus ooit: ze maakten de meest uiteenlopende producten. 

​zundapp onderdelen

Pas in de jaren 60 begon Zündapp met de ontwikkeling van zijn bekende lichte bromfietsen. Dit model noemde men de KS 50. Tot het sluiten van de fabriek in de jaren 80 werd dit model nog geproduceerd. 

Populariteit

De populariteit van de Zündapp is wellicht te wijten aan het unieke ontwerp. Oldtimers zijn geregeld geliefd omdat ze een ontwerp vertegenwoordigen dat vandaag de dag niet meer te zien is in het straatbeeld.