Maak je eigen tuinset met hardhout

Het lijkt er nog niet echt op, maar over niet al te lange tijd kun je weer heerlijk in je tuin of op je balkon vertoeven. Maar daar heb je dan wel een fijne tuinset voor nodig. Nu kun je daarvoor natuurlijk wel naar een tuincentrum gaan, maar is het niet veel leuker om een eigen ontwerp te maken? Daarvoor heb je niet eens zoveel nodig. Je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Je hebt sowieso hardhout nodig en natuurlijk de materialen om de verschillende onderdelen aan elkaar te bevestigen. Ook is het van belang dat je gereedschap goed in orde is.

Zelf een tuinset maken van hardhout?

Dan begin je, dat spreekt voor zich, altijd bij het begin. Je kunt online bouwtekeningen vinden, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een tekening te maken. Op die manier kun je precies die tuinset ontwerpen die het mooist in jouw tuin of op jouw balkon past. Heb je een ontwerp gemaakt? Dan wordt het tijd om te gaan rekenen. Hoeveel meter hardhout heb je nodig? Welke verbindingsmiddelen en welk gereedschap? Heb je alles in beeld gebracht? Dan kun je het hardhout gaan bestellen. Dit doe je gewoon online. Je hoeft hier alleen maar even een account voor aan te maken.

Heb je de smaak te pakken?

Zijn je tuinmeubelen goed gelukt? Dan is het misschien een idee om ook nog wat mooie plantenbakken te maken van hardhout. Ook hiervoor maak je eerst weer een tekening en een berekening. Voor je het weet ga je ook nog verder en maak je een vlonder voor onder je nieuwe tuinmeubelen. Is je eigen tuin op orde? Dan kun je misschien voor anderen aan de knutsel. Geef het maar toe: als je eenmaal de smaak te pakken hebt, dan ben je niet meer te stoppen. 

Haal je materialen op wanneer het jou schikt

Heb je hardhout besteld? Dan kun je twee dingen doen: je kunt het laten bezorgen, maar je kunt het ook ophalen bij een van de 48 afhaallocaties in heel Nederland. Het voordeel van het afhalen is dat je dat kunt doen op het moment dat het jou schikt. Het nadeel is wel dat je er zelf mee moet slepen, dat hoeft met laten bezorgen natuurlijk niet. Een ander voordeel is dat je het hardhout niet buiten hoeft in te laden. Je kunt met je auto en je aanhanger het hardhout binnen ophalen. Zo kun je droog inladen.