Met een GPS tracker weet je altijd waar je voertuig is

Heb jij een auto, boot, motor, camper of ander voertuig, dan kun je daar gemakkelijk een GPS tracker in installeren. Er zijn draadloze GPS trackers en trackers die je kunt aansluiten. Nadat je het apparaatje in je voertuig hebt geplaatst kun je via een app altijd zien waar deze is en wat ermee gebeurt op dat specifieke moment. Is je voertuig in beweging, hoe snel rijdt deze, waar staat hij geparkeerd en wat is de snelste route er naartoe? Dit zijn allemaal vragen die de GPS tracker kan beantwoorden. Je raakt je voertuig nooit kwijt en ziet exact wat de bestuurder er mee doet.

Hoe werkt een GPS tracker?

Een GPS tracker wordt ook wel een volgsysteem genoemd. Het werkt met GPS, Global Positioning System, en dat doet het met satellieten. Deze satellieten sturen een signaal naar jouw GPS tracker vanuit het heelal rondom de aarde. Terwijl ze daar circuleren en signalen sturen, kunnen ze je met een mogelijke afwijking van slechts enkele meters vertellen waar de tracker zit op dat moment bevindt. De meest simpele GPS trackers vertellen je de locatie, de snelheid, de route en het aantal kilometers dat je gereden hebt. De meest uitgebreide apparaten die zijn aangesloten op de auto geven je inzicht in je rijgedrag, bijvoorbeeld hoe je remt, hoe zuinig je rijdt en hoe vaak je motor stationair draait.

Inbouwen of neerleggen

Als je een GPS tracker aanschaft, dan moet je bepalen of je wilt dat deze wordt ingebouwd of dat je hem zelf kunt installeren. In het laatste geval wordt dat gedaan met een magneetje en is er geen ingewikkeld werk bij nodig. Je legt de tracker simpelweg in de auto en begint met volgen met je mobiele telefoon. Dit is simpel, goedkoop en voor veel situaties geeft het je voldoende informatie.

Wil je echter meer kunnen meten, dan laat je de GPS tracker inbouwen op de OBD poort van je auto. Op die manier maak je er een slimme auto van, want je krijgt inzicht in allerlei informatie. Denk dan bijvoorbeeld aan de diagnostische storingscodes, een luchtlek, problemen met de roetfilter, de staat van je accu of de brandstofpomp. Het geeft je dus een belangrijke waarschuwing, vaak al voordat je auto dat doet.

Inzicht in je rijgedrag

Een ingebouwde GPS tracker van Tracemaster vertelt je ook andere dingen en deze zijn bedoeld om jou te helpen zuiniger te rijden. Verminder de tijd dat je motor stationair draait en je brengt minder uitlaatgassen de lucht in. Door je remgedrag te perfectioneren kun je langer doen met je remschijven. Deze informatie krijg je niet alleen voor jezelf, maar ook voor andere mensen die in de auto rijden. Is het een auto waar het hele gezin gebruik van maakt, of meerdere medewerkers van een bedrijf, dan kun je deze wijzen op hun goede of minder goede rijgedrag en zo energiezuiniger worden. 

En dat geldt natuurlijk niet alleen voor je auto, maar voor alle voertuigen die je gebruikt.