Spullen vervoeren op pallets? Hier moet je op letten

pallets

Pallets zijn ideaal voor het vervoeren van spullen. Daarom worden ze ook veelvuldig gebruikt in de transportbranche. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten bij het vervoeren van spullen op pallets? In dit artikel geven we je een aantal tips.

1. Kijk naar het formaat van de pallet

Het meest voorkomende soort pallets is de europallet. Deze pallet heeft een formaat van 80 bij 120 centimeter. Je kunt echter ook kiezen voor een ander formaat pallet. Wellicht heb je een iets grotere pallet of een wat kleinere pallet nodig. Voor kleinere ladingen kan een pallet van 60 tot 80 centimeter bijvoorbeeld heel geschikt zijn.

pallets

2. Stapel dozen in de juiste volgorde

Je kunt natuurlijk zomaar dozen gaan stapelen op de pallet, maar dan is er een grote kans dat dit niet stevig staat. Het is beter om bij het stapelen van de dozen te letten op de volgorde waarin je dit doet. Kleinere en zwaardere dozen kun je het beste onderop zetten en grotere en lichtere dozen juist bovenop.

3. Zet je lading goed vast

Het is heel vervelend voor jou en voor de chauffeur als de lading onderweg toch omvalt. Daarom is het ook zo belangrijk om de lading goed vast te zetten. Zo bescherm je jouw goederen ook. Je kunt de lading op een pallet goed vastzetten door dit handmatig of machinaal te omwikkelen met een stuk plastic.