De ergste wegen ter wereld!

De wegen in Nederland zien er allemaal tiptop in orde uit. We hebben een goed wegdek en we hebben nergens gevaarlijke situaties door onze natuur. Niet overal in de wereld is het natuurlijk zo glad als in Nederland. De meeste landen hebben helse bergpassen en enorme binnenzeeën die een weg moet trotseren. Wil je weten wat de ergste wegen ter wereld zijn? Lees dan snel verder!

Dalton Highway, Alaska

Alaska is een van de slecht begaanbare plaatsen op de wereld. Het is dan ook niet zo vreemd dat in dit deel een van de gevaarlijkste wegen ter wereld ligt. De Dalton Highway is een afgelegen weg die ook wel de Alaska 11 wordt genoemd. Het is een primitieve weg die vooral door vrachtwagens en een spoedkoerier wordt gebruikt. Steile hellingen en de drie steden waar je kunt tanken kun je deze 411 km lange weg als gevaarlijk bestempelen. 

Noord Yungasweg, Bolivia

De Weg van de Dood is een route van La Paz naar Coroico. De grindweg is in een berghelling uitgehakt. Het is een smal en oneffen wegdek met steile hellingen van wel 900 meter. Er is geen vangrail en door het wolkendek is het zicht erg beperkt. De weg is al enkele jaren gesloten, maar fietsers vinden hun weg altijd nog over de Yungasweg.

Zojila Pass, India

Zojila is een hoge en onverharde bergpas in het Indiaas Kasjmir. Op sommige plekken is de weg zo smal, dat er amper een auto doorheen kan. Extreem weer van storm, ijs, wind en sneeuw maken de weg glad en modderig. Niet handig als je daar net met je sneltransport langsheen moet.