Offshore werken met of zonder diploma? Dat kan!

Tegenwoordig is de vraag naar offshore personeel erg groot. Zelfs een stuk groter dan het aanbod. Er zijn een hoop banen te vinden. Voor zowel geschoold personeel als ongeschoold personeel. Mede hierdoor is in beide gevallen mogelijk om een goed salaris te verdienen. In dit artikel leg ik uit wat de mogelijkheden zijn op het gebied van offshore werken.

Offshore werken zonder diploma

Het is prima mogelijk om een mooie carrière op te bouwen zonder diploma. Het is echter wel belangrijk om te weten dat je onderaan begint en het is meestal zwaar werk dat je moet uitvoeren. In de praktijk blijkt dat het zelfs mogelijk is om een bedrag rond de 75.000 euro per jaar te verdienen. Er zijn weinig andere beroepen waar je aan deze bedragen kunt denken. Toch kun je niet helemaal zonder diploma aan de slag. Je hoeft niet naar school, maar je bent wel verplicht om cursus te volgen, namelijk een STCW. Dit is om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen. 

Offshore werken met diploma

Wanneer je met een geschikte diploma aan de slag gaat als offshore medewerker, zal je een hoger startsalaris hebben als iemand die begint zonder diploma. In de praktijk blijkt dat een offshore medewerker met diploma een bedrag van maar liefst 120.000 euro kan verdienen. Daarnaast is het werk dat een geschoold persoon moet uitvoeren meestal een stuk minder zwaar in vergelijking met ongeschoold personeel. 

Wil je graag aan de slag als offshore medewerker? Dan raad ik het zeker aan om een kijkje te nemen op fmtc.