Leukste motorroutes door Europa

Helaas zitten we nog wel even binnen vanwege het coronavirus, maar wegdromen mag en kan natuurlijk altijd. Of zelfs al plannen maken voor je volgende reis zodra het weer kan. Een ding is zeker: van deze blog ga je zeker zin krijgen om weer op pad te gaan met je motor om lekker de wijde omgeving te gaan verkennen! Hieronder lichten we de vier spannendste motorroutes van Europa toe, zodat jij als het weer mag op ontdekkingstocht kunt gaan!

Transfagarassan, Roemenië

Wellicht denk je er niet meteen aan, maar dit land is mega bergachtig: niet gek dus dat hier heel veel mooie routes doorheen gaan! Deze route is 90 kilometer lang en alleen open en begaanbaar in de zomer. Je kunt je dus wel voorstellen dat de wegen niet optimaal zijn, maar daardoor wel spannender!

Assietttapas, Italië

Op de grens tussen Italië en Frankrijk ligt de 60 kilometer-lange Assiettapas, die dwars door de Alpen heen gaat. Deze moet je eens in je leven gedaan hebben, want voor de echte avonturiers is het nog spannender: het grootste gedeelte, wel 40 kilometer, is namelijk onverhard!

Trollenroute, Noorwegen

Als je snel misselijk wordt, is dit geen fijne route voor jou: de Trollenroute in Noorwegen. Deze kent namelijk wel elf scherpe haarspeldbochten en gaat ook nog eens best wel steil naar beneden. Om deze route veilig en zorgvuldig te doen, moet je net zoals bij alle andere routes, ervoor zorgen dat er niks mankeert aan je motor – niet eens dat ene kleine dingetje! Deze route is namelijk één van de zwaarste van Noorwegen. Zorg dus voor een goede motorverzekering.

Sa Calobra, Spanje

Op het zonnige eiland Mallorca kun je ook prachtige en avontuurlijke motorroutes doen. Onderweg zie je de mooiste bergtoppen, diepe afgronden, en pittoreske dorpjes. Neem wel je zonnebrand mee, want op het Spaanse eiland zijn de temperaturen hoog ook al zit je in de bergen!

Natuurlijk moet je veilig de weg opgaan door je motor goed te onderhouden en een goede verzekering af te sluiten. Ga naar totaalbesparen.com voor meer informatie over motorverzekeringen!