5 tips om met camper én hond op vakantie te gaan

Wil jij graag met je trouwe viervoeter op vakantie gaan? Dan is het vliegtuig pakken al aardig moeilijk geworden. Het is daarom ook geen wonder dat veel mensen samen met hun camper en hond op vakantie gaan. Maar hoe doe je dit precies op een slimme manier? Hieronder vind je vijf goede tips om een camper huren met hond succesvol te maken.

1. Een goede mand

Ten eerste is het zaak om een goede mand mee te brengen. Je hond bevindt zich straks namelijk net als jij in vreemd territorium. Daardoor kan het even wennen zijn voor je hond om ergens anders te slapen. Door middel van een comfortabele mand weet je echter zeker dat je hond genoeg nachtrust krijgt.

2. Een gechipte hond

Verder is het van belang om je hond te chippen. Dit geldt al helemaal wanneer je in de natuur aan het kamperen bent. Je hond zou immers zomaar onvindbaar kunnen zijn. Zonder chip wordt het dan moeilijk om te achterhalen dat jij de eigenaar bent. Het is daarom zaak om je hond te chippen zodat je zeker weet dat je hem weer vinden kan.

3. Genoeg ruimte

Verder is het ook belangrijk om genoeg ruimte te hebben voor je hond. Honden hebben namelijk redelijk veel ruimte nodig om hun energie kwijt te kunnen. Met een kleine camper wordt je hond dan ook sneller ongelukkig. Kies dus voor een wat grotere camper van bijvoorbeeld Oortgiese Campers zodat je zeker weet dat je hond ook volop van zijn vakantie geniet.

4. Zet je hond goed vast

Ook is het cruciaal om je hond tijdens het rijden met de camper goed vast te zetten. Net zoals met mensen helpt een riem hier goed bij. Indien er een auto ongeluk plaatsvindt, verhoog je op deze manier de kans dat je hond geen verwondingen of erger oploopt. Voorkomen is immers beter dan genezen.

5. De regels goed inlezen

Tot slot is het zaak om de regels goed door te lezen. Elk land heeft andere regels voor honden. Wees dus goed ingelezen zodat je niet wordt verrast.