Symptomen van een stuurhuis die aan vervanging toe is

stuurhuis vervangen

Wellicht heb je weinig verstand van auto’s, maar interesseert het je wel enorm om hier meer over te lezen en bepaalde symptomen te kunnen herkennen. Lees hieronder meer over de symptomen van een stuurhuis die aan vervanging toe is. 

Oliegeur

Ruik jij verbrande olie en zie je een melding verschijnen? Stop dan direct de auto op een veilige plaats. Meestal is de geur van verbrand olie namelijk geen goed teken. Als je door blijft rijden kan het namelijk zo zijn dat het stuurhuis in brand vliegt of de motor oververhit raakt. 

Slijpgeluid

Hoor je een schurend geluid bij het draaien van de wielen, dan is dit waarschijnlijk een gebrek aan olie of smering bij het stuurhuis. Bel een garagebedrijf op om te vragen wat je hiermee moet doen en of het kwaad kan om hiermee door te rijden. 

Stuurwiel 

Als je je stuur moeilijker kunt draaien, is dit vaak een teken van problemen met de stuurbekrachtiging of het stuurhuis. Grote kans dat de hydraulische druk dan druk verliest of er ergens een lekkage zit. ook met dit probleem is het handig om een afspraak te maken bij een garagebedrijf in de buurt. Rijd je hier te lang mee door? Dan slijt je stuurhuis wellicht zo hard dat je een nieuw stuurhuis nodig hebt. Misschien kun je ook kijken of er een revisie stuurhuis mogelijk is als het alleen een kwestie is van een kleine lekkage of klein hydraulisch probleem. Zo hoef je geen geheel nieuw stuurhuis te betalen, maar kan het bestaande stuurhuis wellicht gemaakt worden. 

Stuurbekrachtigingsvloeistof 

Als je stuurbekrachtiging vloeistof lekt, dan is er vaak een defect of lekkage in het stuurhuis, doordat de smering verdwijnt en het hydraulische systeem minder goed kan worden aangedreven. Als je hier lang mee door blijft rijden kan dit zorgen voor het afbreken van andere onderdelen, waardoor je nog verder van huis bent. Ga dus ook met dit probleem tijdig naar de garage om ervoor te zorgen dat niet het gehele stuurhuis vervangen hoeft te worden en je daardoor hoge kosten moet betalen om dit onderdeel te laten vervangen.