Zonder hoge kosten voorruit vervangen

Hoe sterk de voorruit van een auto ook is, het blijft altijd vatbaar voor autoruitschade door steenslag. Dat is zeer vervelend, want wanneer ruitschade aan de voorruit ontstaat kan dit invloed hebben op de veiligheid van de inzittenden. Hoe? Zeer eenvoudig. Een barst in de voorruit kan bijvoorbeeld recht in het gezichtsveld zitten van de bestuurder. Daardoor kan het zicht op de weg sterk worden beïnvloed. Een barst in de voorruit kan daarbij ook de stevigheid van het chassis in het gedrang brengen. Buiten deze veiligheidsrisico’s zorgt een beschadigde voorruit eveneens regelmatig voor een afkeuring voor de apk. Moet van uw auto ook de voorruit vervangen worden en mag dit niet teveel kosten? We vertellen u graag hoe bij voorruit vervangen kosten te besparen.

De voorruit, de stevigste ruit van een auto

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, zonder hoge kosten voorruit vervangen hoeft geen probleem te zijn. De reden waarom veel mensen vaak denken dat hier hoge kosten aan verbonden zijn heeft uiteraard te maken met het soort glas waar de voorruit van een auto over beschikt. Een voorruit is dan ook gemaakt van gelaagd glas. Dit type glas is vervaardigd uit twee glaslagen en beschikt tussen de beide glaslagen in over een PVB folie. Deze folie heeft aan beide zijden een klevende werking waardoor het glas bij ruitschade goed bij elkaar wordt gehouden. In vergelijking met de achterruit en zijruiten van een auto zal de voorruit dan ook nooit zomaar uit elkaar spatten. Zelfs ondanks de prima kwaliteit waar de voorruit van een auto over beschikt blijft zonder hoge kosten voorruit vervangen probleemloos mogelijk.

Wat maakt originele voorruiten zo duur?

Originele autoruiten zijn voorzien van een merklogo en alleen dit logo drijft de prijs van een nieuwe voorruit op. Dergelijke autoruiten mogen vanwege het merkenrecht alleen door een merkdealer worden verkocht en hierdoor lopen bij voorruit vervangen kosten snel op als wordt gekozen voor origineel autoglas. Soms wordt een tweedehands autoruit aangeboden op de tweedehandse markt, in eerste instantie zijn ze altijd aangekocht via een merkdealer. Dit maakt dat autoruiten vervangen met origineel autoglas altijd meer zal kosten dan met after market autoglas. Het is een groot misverstand dat originele autoruiten in vergelijking met de after market exemplaren van een betere kwaliteit zijn. We leggen graag uit waarom dit niet klopt.

After market voorruiten, beslist dezelfde kwaliteit

Bij voorruit vervangen kosten beperken door te kiezen voor after market ruiten zal nooit een verlies aan kwaliteit met zich meebrengen. Dit is ook helemaal niet mogelijk. Wanneer we de fabriek evenals de productielijn onder de loep nemen van zowel originele als after market autoruiten kunnen we namelijk niet anders dan vaststellen dat deze identiek zijn. Dit maakt dat beide type autoruiten over precies dezelfde kwaliteit beschikken. In de praktijk is het dan ook zo dat u als klant eigenlijk uitsluitend veel meer betaalt voor originele autoruiten omdat ze zijn voorzien van een merklogo. Dit is toch wel een beetje zonde van uw zuur verdiende centen. Dit maakt dat after market voorruiten eigenlijk de aantrekkelijkste optie zijn als uw voorruit vervangen moet worden tegen de laagste kosten.