Wat zijn varkensruggen?

Varkensruggen zijn ovaalvormige afscheidingen van beton. Je ziet ze vaak liggen bij parkeerplaatsen of rondom het verkeer. Ze worden ook vaak plakbanden, stootbanden of biggenruggen genoemd. Op de website van Betongoed kun je eenvoudig de varkensruggen bestellen. Ze hebben een afmeting van 95x20x11 centimeter en verder kun je kiezen tussen een middenstuk, eindstuk of enkel stuk. Een enkel stuk heeft twee ronde zijkanten en is dus op zichzelf te plaatsen. Een middenstuk en eindstuk kun je combineren. Een middenstuk heeft 2 vlakke kanten waar dus een eindstuk aan geplaatst moet worden. Zo kun je extra langere varkensruggen maken met een of meerdere middenstukken en twee eindstukken.

Varkensruggen in het verkeer en op parkeerplaatsen

Varkensruggen worden veel gebruikt in het verkeer en op parkeerplaatsen. Bij parkeerplaatsen worden de vakken zo beter aangeduid. Het voorkomt ook kleine botsingen doordat de auto moeilijker door kan rijden. Als er bijvoorbeeld een auto staat geparkeerd en een andere auto wil ervoor staan dan zorgen de betonnen varkensruggen ervoor dat deze auto niet door kan rijden en daardoor niet tegen de andere auto aanbotst. Dit kan handig zijn in bijvoorbeeld wat donkerdere parkeergarages. Door de varkensruggen weten bestuurders ook al snel waar ze wel en niet kunnen parkeren. Ook kunnen varkensruggen het verkeer veiliger maken. Ze kunnen bijvoorbeeld als scheiding dienen tussen de auto’s en voetgangers of fietsers. Zo komen auto’s minder makkelijk op het fietspad terecht en andersom

Varkensruggen kopen bij Betongoed

De betonnen varkensruggen kun je bij Betongoed kopen voor een voordelige prijs. Het beton van betongoed is kwalitatief erg goed en is 100% recyclebaar. De varkensruggen zijn verkrijgbaar in geel, wit en grijs. Hierbij vallen wit en geel goed op in het donker. Je kunt de varkensruggen natuurlijk ook zelf verven met speciale betonverf. Bij Betongoed kun je natuurlijk als bedrijf terecht, maar ook als particulier. Naast varkensruggen verkopen ze ook nog vele andere soorten betonnen elementen. Op de website kun je alle informatie over de varkensruggen vinden. Mocht je meer informatie of advies willen dan kan je altijd contact opnemen met Betongoed. De ervaren medewerkers helpen je graag verder en kunnen je informeren naar de vele mogelijkheden.