Wat houdt een autosloperij nou precies in?

Wat houdt een autosloperij nou precies in?

Vele mensen vragen dat erg af deze tijd. Vaak wordt er in film/series laten zien dat een autosloperij een enge griezelig plekje is. Het is helemaal niet zo eng en griezelig, het is een moderne plek waar de autodemontage plaats vindt. De autosloperijen zorgen ervoor dat de auto’s met een duurzame manier worden vernietigd. Veel autosloperijen hebben een erkenning door ARN en RDW, dit zorgt ervoor dat jij een vrijwaring code ontvangt en dat de sloopauto’s op een duurzame manier wordt vernietigd. Door auto-onderdelen en schadeauto’s maakt de autosloperij ook winst door de onderdelen en schadeauto’s te verkopen. Maar wanneer is het nou tijd om mijn auto naar de sloop te brengen?

Sloopauto naar de autosloperij brengen

Je moet als je een auto hebt jouw auto laten APK keuren. Als jij niet door de APK-keuring komt moet je de auto natuurlijk laten repareren bij de garage, soms zijn de kosten zo hoog dat het hoger is dan de dag waarde van de auto dan heeft het natuurlijk geen nut om jouw auto te laten repareren. Op dat moment kun je zeggen dat je een sloopauto hebt en dan is het slim om jouw sloopauto te verkopen aan de autosloperij, hun kunnen daar erg veel mee, hun halen de sloopauto uit elkaar en verkopen de schadeauto’s en de herbruikbare auto-onderdelen. Je hebt verschillende manieren om vervoer te regelen voor jouw sloopauto. Je kunt natuurlijk zelf jouw auto vervoeren, maar er zijn momenten dat de sloopauto niet op de openbare weg mag en daarvoor heeft de autosloperij een ophaalservice in beschikking dat is natuurlijk erg fijn.

Wat speelt er zich allemaal af in de sloop?

Ze gaan snel aan het werk met jouw sloopauto op het moment dat jij aankomt. Ze beginnen eerst met het maken van het papierwerk als dat allemaal geregeld is beginnen zei met de autodemontage. Bij een autodemontage zorgen ze ervoor dat de auto helemaal uit elkaar wordt gehaald. Ze zoeken bij het uit elkaar halen van de sloopauto naar herbruikbare auto-onderdelen, die onderdelen worden uiteindelijk goed schoongemaakt om het vervolgens te verkopen aan mensen die onderdelen zoeken. Alle herbruikbare auto-onderdelen worden bewaard in een groot magazijn. Op het einde is de auto helemaal niks meer waard dan wordt de auto vervoert naar het shredderbedrijf, daar wordt het voertuig helemaal gesloopt zodat er niks meer van over is.