Waarom een laadpaal Alfen kopen?

Een laadpaal Alfen is een goede keuze als je een hoogkwalitatieve laadpaal voor je elektrische voertuig wilt aanschaffen. De laadpalen van het merk worden geprezen om het feit dat ze zeer veilig, eenvoudig in gebruik en simpel te installeren zijn. Ze hebben dan ook een behoorlijk marktaandeel en zowel particulieren als de zakelijke markt investeren graag in de laadpalen van Alfen. Dat komt ook niet als een verrassing, want het bekende merk heeft een uitstekende service en jarenlange ervaring. In onze blog vertellen we meer over de laadpalen die zij maken.

EVE Single S-line laadpaal Alfen is een goede keuze

De EVE Single S-line laadpaal Alfen is een zeer slank model van de Nederlandse fabrikant en je kunt de laadpaal op zowel de muur als een bijpassende paal bevestigen. De bijbehorende laadpaal is wel separaat verkrijgbaar en wordt niet meegeleverd wanneer je een exemplaar koopt. Voor in een garage of een carport is het de beste keuze om de EVE Single S-line aan de muur te hangen. De Alfen EVE Single S-line lader is niet alleen een van de goedkoopste, maar ook het slankste model dat je kunt kopen. Daarmee is het ook een ruimtebesparende oplossing. Qua functionaliteiten is de laadpaal beperkt en simpel.

Plug & Play charging met een laadpaal Alfen

Een laadpaal Alfen brengt voordelen met zich mee. Een van die voordelen is dat de EVE Single S-Line een Plug & Play charger is. Je kunt dus direct de auto opladen als je laadpaal hebt gemonteerd en de laadkabel hebt aangesloten. De rest gaat vanzelf. De laadpaal heeft ook Load Balancing waarmee overbelasting van het stroomnet wordt voorkomen en op de momenten dat er weinig tot geen verbruik is zijn werk doet. Dat scheelt behoorlijk in de kosten.

Een goede beveiliging is een voordeel

Een laadpaal Alfen is voorzien van een RFID-systeem. Dat zorgt ervoor dat je het systeem alleen kunt gebruiken als je ook een pasje hebt. Voor het pasje heb je een bijbehorend abonnement nodig. Je kunt het abonnement bij een van de officiële partners of rechtstreeks bij Alfen zelf afsluiten. Een groot voordeel is dat je maandelijks een factuur krijgt voor het verbruik. Op die manier heb je meer controle en overzicht over wat je laadsessies precies kosten.

Laadpaal zelf of laten installeren?

De laadpaal Alfen is zo eenvoudig dat je het product zelf kunt monteren. De EVE Single S-line wordt ook als een compleet doe-het-zelf pakket geleverd en uiteraard heb je wel iets van kennis nodig als je de oplossing ook correct wilt installeren. Als je weinig kaas hebt gegeten van elektriciteit of toch moeite hebt met het aansluiten van de laadpaal, is het advies om een installatiepakket af te nemen. Dan komt de monteur langs om de laadpaal die je hebt gekocht te monteren en aan te sluiten. Een voordeel hiervan is dat je hier ook garantie op krijgt. Mocht er onverhoeds iets fout gaat of een defect optreden, kun je aanspraak maken op die garantie. Dat kan niet als je de installatie zelf hebt gedaan. Dan moet je het probleem en de eventuele bijkomstige kosten zelf oplossen en ook betalen. Wil je meer laadpalen bekijken? Kijk dan eens naar de laadpalen van Zappi!