Vrachtwagenchauffeur worden? Begin bij het behalen van je rijbewijs!

Wil jij vrachtwagenchauffeur worden of heb je een baan aangeboden gekregen als vrachtwagenchauffeur? Dan is dit natuurlijk hartstikke mooi. Echter, het is in Nederland niet toegestaan om met je B rijbewijs een vrachtwagen te besturen. Je dient hiervoor een extra rijbewijs te behalen, namelijk je vrachtwagenrijbewijs. Je vrachtwagenrijbewijs, haal je niet zomaar. Hiervoor dien je online een aanvraag in te dienen. Ook voor je vrachtwagen rijbewijs heb je een theorie nodig. Een B theorie geldt dus niet voor een vrachtwagen rijbewijs.

 

Een volledig vrachtwagenchauffeur opleiding

Wil jij zo snel mogelijk kunnen beginnen als vrachtwagenchauffeur? Dan is het wellicht een verstandige keuze om een vrachtwagenchauffeur opleiding te volgen. Je wilt natuurlijk het liefst zo snel mogelijk slagen voor je vrachtwagen rijbewijs. Dit kun je onder andere doen bij ABC rijopleidingen. Je kunt je online aanmelden voor een theorie opleiding voor je vrachtwagen rijbewijs.

 

Een bus rijbewijs

Een bus rijbewijs is hetzelfde als een vrachtwagen rijbewijs. Dit betekent dat je met een vrachtwagen rijbewijs, ook een bus mag besturen. Dus als jij graag buschauffeur wilt worden, heb je ook de mogelijkheid om je aan te melden voor de theorie opleidingen voor een vrachtwagen rijbewijs.

 

Wat houdt een vrachtwagen theorie in?

Een vrachtwagen theorie examen bestaat uit vier onderdelen. Namelijk:

  • RVM1 Verkeer & Techniek

  • VM2-C Administratie goederenvervoer 

  • VM3-C Administratie cases code 95 

  • Medische keuring

Deze vier onderdelen, dien je dan ook te halen. Om het zo voordelig mogelijk te maken, kun je deze vier onderdelen in één keer aanschaffen. Dit scheelt je dan een hoop geld! Natuurlijk komt ook wel eens voor dat iemand al enkele onderdelen heeft behaald. Als dit het geval is, kun je deze onderdelen ook apart aanschaffen. Dit kan voorkomen wanneer je bijvoorbeeld bepaalde onderdelen helaas niet direct hebt behaald. 

 

De verlening van de code 95

Tijdens het behalen van je theorie voor een vrachtwagen rijbewijs, heb je ook te maken met code 95. Deze code is niet voor altijd geldig. Op een gegeven moment, dien je een nascholing te volgen om de code 95 weer opnieuw te behalen. Dus is jouw code 95 verlopen? Ga dan voor een verlenging bij ABC rijopleidingen. Voor deze nascholing ben je 35 uur bezet. In deze 35 uur, leer je alles bij wat noodzakelijk is. Je code 95 verloopt om de 5 jaar. Dit betekent dat je om de 5 jaar opnieuw je code 95 zal moeten behalen.