Tips om veilig de weg op te gaan

In Nederland heeft maar liefst 80% van de volwassen bevolking een rijbewijs! Als je met de auto de weg op gaat, staat veiligheid natuurlijk voorop. Maar hoe zorg je er nou voor dat je veilig de weg op gaat? Allereerst natuurlijk door nuchter de weg op te gaan en door je aan de regels te houden, maar je moet ook zorgen dat je auto in orde is. In dit artikel licht ik twee zaken voor je uit: het rijden met de juiste banden en je auto uitlijnen.

De juiste banden

Het weer in de zomer kan erg verschillen van het weer in de winter. Het is dan ook verstandig om de banden van je auto op deze omstandigheden aan te passen. Daarom is het verstandig om in de zomer te rijden met zomerbanden en deze voor het begin van de winter te vervangen voor winterbanden. Wil je zomerbanden of winterbanden laten plaatsen? Ga dan naar de Vakgarage bij jou in de buurt.

Naast zomer- en winterbanden kun je ook kiezen voor zogenaamde ‘all season’-banden. Zoals de naam al aangeeft, is het in principe veilig om hier gedurende het hele jaar mee te rijden, tenzij er sprake is van bijvoorbeeld extreme gladheid.

Je auto laten uitlijnen

Het laten uitlijnen van je auto heeft een aantal belangrijke voordelen. Allereerst heeft een uitgelijnde auto een betere wegligging. Bij het uitlijnen van de auto worden de wielen van de auto gelijk afgestemd, waardoor er minder slijtage plaatsvindt aan de banden en daardoor gaan ze langer mee. Hierdoor zul je merken dat je stuurt minder ’trekt’ en bespaar je op termijn op je brandstofkosten. Daarnaast rijdt een pas uitgelijnde auto natuurlijk een stuk prettiger én veiliger!

Ben je op zoek naar een goede, betrouwbare garage voor het laten uitlijnen van je auto? Ga dan eens langs bij een vestiging van Vakgarage.