Met de auto op reis? Let hier dan op.

Auto vakantie

Als je op reis gaat dan moet je met veel dingen rekening houden. De koffers moeten ingepakt worden en de laatste benodigdheden moeten nog even in de stad worden gekocht. Als alle spullen in de auto zijn geladen en iedereen er klaar voor is, dan kan de reis beginnen. Nu maar hopen dat je auto het goed houdt. Lees in dit artikel hoe je ervoor kunt zorgen dat je auto goed voorbereid is voor een lange reis. 

Op reis met een Dodge Ram

Lekker touren met een Dodge Ram? Klik op de link als je interesse hebt om een dodge ram te kopen

APK keuring

Het beste is om de APK keuring te laten uitvoeren vlak voordat je op vakantie gaat. Een APK keuring is natuurlijk een momentopname, maar als je die kort voor de vakantie laat doen dan weet je zeker dat de auto het wel redt. 

Extra brandstof

Het is aan te raden om een extra brandstoftank mee te nemen als je op vakantie gaat. Mocht je met een lege tank komen te staan, dan heb je nog wat brandstof achter de hand. 

Ga ‘s nachts rijden

Als je ‘s nachts rijdt, dan ben je sneller op je bestemming. Waarom? De kans op een file is heel erg klein. Je rijdt veel sneller door. Daarnaast lijkt de tijd ook sneller te gaan in het donker. De kinderen liggen lekker te slapen op de achterbank, dus daar hebben jullie ook geen last van. 

ID-kaarten en rijbewijs

Als je naar het buitenland gaat dan wordt je weleens gecontroleerd aan de grens. Ook moet je weleens over een tolweg. Het is het handigst om alle belangrijke documenten aan de bijrijder te geven (de persoon naast de bestuurder). Het is namelijk niet handig als je moet gaan zoeken naar ID kaarten of naar je rijbewijs als je wordt staande gehouden. 

Neem genoeg proviand mee

Je zult net zien dat je een hele lange tijd geen tankstation of eetgelegenheid tegenkomt. Als je dan ook nog eens niet genoeg eten mee hebt, dan kan dat vrij vervelend zijn. Ook in de file staan met een lege maag is geen pretje. 
Relevante website: Selles Auto’s