Mercedes Actros bakwagen: dit moet je erover weten

Voor vrachtwagenchauffeurs die vaak lange afstanden moeten afleggen is het uiteraard van belang om een goede vrachtwagen tot hun beschikking te hebben. Daarom is het voor hen wel zo fijn als het bedrijf waarvoor zij werken hier voldoende aandacht aan besteedt. Op die manier weet je als chauffeur zeker dat de wagen die jij tot je beschikking hebt fijn rijdt, maar ook dat deze voldoet aan alle veiligheidseisen.

Goed voor het milieu 

Als je op zoek bent naar een nieuwe vrachtwagen voor jouw transportbedrijf, is het slim om je goed te verdiepen in alle mogelijkheden die je hebt. Zo is het bijvoorbeeld slim om eens te kijken naar de Mercedes Actros bakwagen. Dit is een bakwagen die erg modern is en hierdoor zeer geliefd is onder veel vrachtwagenchauffeurs. Deze vrachtwagen heeft een aantal eigenschappen die hem uniek en ontzettend fijn maken. Het is wel van belang om er rekening mee te houden dat het hier slechts om een bakwagen gaat. Dit betekent dat het geen trekker met oplegger is, maar slechts één wagen met een grote bak erachter. Hierin is minder ruimte dan in de oplegger van een normale vrachtwagen, maar het voordeel hiervan is het feit dat dit volgens de meeste chauffeurs veel fijner rijdt. Een ander groot voordeel van deze bakwagen is het feit dat deze erg zuinig is in vergelijking met veel andere vrachtwagens en bakwagens. De vorige generatie van de Mercedes Actros werd al als een zeer zuinige wagen gezien, maar de nieuwste generatie is nog 4% zuiniger. 

Comfort 

Het is voor vrachtwagenchauffeur erg belangrijk dat zij voorzien zijn van de juiste mate van comfort. Dit is niet gek aangezien deze mensen vaak uren achter elkaar op de weg zijn. Hierdoor is het voor hen vele malen belangrijker dat ze comfortabel zitten dan iemand die bijvoorbeeld met de auto naar zijn werk gaat. Het is erg fijn om in een Mercedes Actros te rijden wanneer je uren achter elkaar moet zitten. Dat komt doordat deze bakwagen van alle gemakken voorzien is. Zo zijn de stoelen op een manier vormgegeven waardoor je altijd in een ergonomische houding zit. Dit wil zeggen dat je in een houding zit waardoor de kans op rug- en andere lichamelijke klachten minimaal is. Juist voor mensen die eraan gewend zijn om uren achter elkaar in een vrachtwagen te rijden is dit erg fijn. Zo kunnen zij namelijk voorkomen dat ze last krijgen van klachten aan hun rug of nek.