Laat je auto lekker thuis!

stedentrip Londen

Wij Nederlanders gaan het liefst op vakantie met de auto. Het is natuurlijk erg gemakkelijk dat je zelf kan bepalen wanneer je vertrekt en er is genoeg plaats voor al je spullen. Het liefst gaan we op autovakantie naar België, Duitsland en Frankrijk. Maar ook Italië en het Verenigd Koninkrijk zijn populaire autovakantie bestemmingen. Bijvoorbeeld is het van Amsterdam naar Londen meer dan 7 uur rijden. Als je van plan bent om een stedentrip Londen te boeken neem dan het vliegtuig! Vliegen naar Londen duurt maar 40 minuten. Een vliegreis en hotelverblijfvoor jouw geweldige Stedentrip Londen boek je eenvoudig bij Bebsy. 

‘The Tube’

De metro is bovendien veel sneller dan de auto om je te verplaatsen tijdens je stedentrip in Londen. Sinds 1863 is de metro ofwel The Tube, zoals ze in London zouden zeggen, een veel gebruikt vervoersmiddel en is het oudste ondergrondse treinstelsel ter wereld. Nu maken er dagelijks 3 miljoen mensen gebruik van de metro omdat het een snel en goedkoop vervoermiddel is. Het totale metronetwerk van Londen is wel 473 kilometer lang. Dat is nog langer dan van Amsterdam naar Brussel en weer terug! In totaal rijden er 11 metrolijnen op het netwerk en telt de stad 275 stations. Doordat er zoveel stations zijn is er altijd wel een station op loopafstand. Wanneer je op stedentrip bent in Londen en je weet niet welke kant op moet kan je gemakkelijk de richtingen aan houden. Iedere metro geeft namelijk aan welke richting het opgaat. Dat kan zijn Northbound, Eastbound, Westbound of Southbound. De metrostations kun je eenvoudig herkennen aan de rode cirkel met een witte binnenkant en de blauwe streep erdoorheen met daarin witte letters: Underground. In de metro zelf wordt duidelijk aangegeven wat de volgende haltes zijn. 

Openbaar vervoer kaarten

Ben je van plan om veel gebruik te maken van de metro tijdens je stedentrip? Dan kun je kiezen om een Oystercard aan te schaffen. Deze kaart is de Engelse versie van de ov chipkaart. De Oystercard kun je aanschaffen met een bepaald saldo en wanneer het leeg is kun je bij meer dan 3000 punten in de stad je saldo opladen. Goed om te weten: Wanneer je de kaart aanschaft op Heathrow kun je het overige saldo terug krijgen wanneer je terugvliegt. Mocht je stedentrip iets langer duren dan kan je een London Travel Card kopen. Het aantal dagen dat je wilt reizen kun je zelf bepalen maar is mogelijk tot 7 dagen. De kaart kun je instellen aan de hand van het aantal zones dat je reist, dagen, leeftijd en of je in de dal of spitsuren wil reizen. 

Handige routeplanner

Tijdens je stedentrip in Londen wil je waarschijnlijk graag weten wat de snelste route is naar de bezienswaardigheden die jij wilt zien. Londen heeft net zoals wij dat hier hebben een handige tool om je de route te wijzen met het openbaar vervoer namelijk: Transport for London.