Laat de ruit van je auto vervangen

Als je schade hebt aan een van de ruiten van de auto is het zaak deze zo snel mogelijk te laten herstellen. Een klein sterretje kan met een beetje pech tot een flinke barst leiden of er zelfs voor zorgen dat de gehele ruit kapot klapt. Een autoruit laten vervangen is een klus die zo geklaard is en dan kun jij er weer mee vooruit. Zo is een voorruit laten vervangen zeker aan te raden als je met vakantie gaat zodat jij je nergens meer zorgen over hoeft te maken. 

Repareren of vervangen?

Een autoruit laten vervangen kun je op veel verschillende plaatsen laten doen. Als je de auto eenmaal binnengereden hebt zal er eerst gekeken worden of reparatie mogelijk is maar indien het beter is een volledig nieuwe ruit te plaatsen zal er voor de tweede optie gekozen worden.

Maak online een afspraak

Als je op de website van Glasgarage kijkt zie je meteen dat zij veel vestigingen hebben die verspreid zijn over het gehele land zodat er ook altijd wel eentje bij jou in de buurt zit. Je kunt telefonisch contact met een vestiging opnemen maar als je schade hebt is het ook heel eenvoudig deze online door te geven. Je kunt dit doen door op Maak online een afspraak te klikken. Vervolgens kun je aangeven op welke ruit de schade zit en wat de aard ervan is.

Vervangen snel geregeld

Iedere ruit die aan vervanging toe is kan opnieuw geplaatst worden, ongeacht van welk merk je auto is. De medewerkers van Glasgarage kijken uiteraard altijd eerst of de schade op een andere manier te repareren is. Zo kan een sterretje of barst vaak opgevuld worden met een speciale hars zodat het niet verder kan scheuren. Is dit echter niet meer mogelijk en ben je toe aan een nieuwe autoruit dan wordt deze snel en vakkundig voor je geplaatst. Je krijgt een levenslange garantie op eventuele montagefouten.

Aangesloten bij FOCWA

De ruit wordt met goede lijm vastgezet zodat deze altijd stevig vast komt te zitten. Alle vestigingen van Glasgarage zijn als erkend autoruitspecialist aangesloten bij FOCWA zodat je er zeker van kunt zijn dat de klus vakkundig geklaard wordt.

Kosten vergoed of zelf betalen?

Omdat de kosten voor het vervangen van een autoruit hoger zijn dan het repareren ervan wordt er eerst gekeken of dat laatste mogelijk is. Als de ruit toch echt vervangen wordt is het afhankelijk van de manier waarop je verzekerd bent wat dit je gaat kosten. Als je alleen WA verzekerd bent betaal je de ruitvervanging zelf maar bij een uitgebreidere verzekering zoals WA Casco kan de schade (deels) wel vergoed worden. De meeste mensen hebben een eigen risico dat bij ruitschade in rekening gebracht wordt. Als je verzekerd bent voor ruitschade betaal je zelf niks maar wordt de rekening naar de verzekeringsmaatschappij gestuurd. Je hebt er zelf geen omkijken naar want Glasgarage kan dit rechtstreeks met de verzekeraar regelen.