Kenteken opvragen
Een kenteken opvragen, is voor Nederlandse kentekens erg makkelijk, en kan je een schat aan informatie opleveren.
Maar, waarom kan dat zo belangrijk zijn, een kenteken opvragen?
Daarvoor kunnen verschillende redenen zijn. Bijvoorbeeld, je hebt een mooie tweedehands auto zien staan, en voordat je tot koop over wilt gaan, wil je eigenlijk toch wel wat meer weten over het betreffende voertuig, zoals bijvoorbeeld het brandstofverbruik, of wanneer de APK vernieuwd moet worden.
Dat is al thans de meest gangbare reden voor een kenteken opvragen.
Soms willen mensen ook meer weten over hun eigen voertuig, want je kunt vanzelfsprekend over alle voertuigen met een Nederlands kenteken, meer informatie opvragen.
Nederlands kenteken opvragen
Het komt zelfs voor, dat er over andere auto’s informatie wordt opgevraagd, dus niet omdat je er aan denkt om die auto te kopen.
Je kunt bijvoorbeeld erg nieuwsgierig zijn, wat de auto van de buren, een kennis, of een bekend persoon heeft gekost.
En soms wil je weten of een bepaalde auto wel verzekerd is voor de wettelijke aansprakelijkheid.
Al dat soort informatie krijg je bij het kenteken opvragen. Althans, als je dat op de juiste plek doet.
Want niet alle aanbieders geven ook daadwerkelijk alle informatie, die via de RDW beschikbaar wordt gesteld.
En, een kenten opvragen, hoeft niets te kosten. Dat wil zeggen voor de standaard gegevens. Er zijn echter ook aanbieders die voor deze standaard gegevens geld vragen.
Dat is dus niet nodig, want zelfs bij de RDW op de website, wordt dit geheel kostenloos ter beschikking gesteld.
Een kenteken opvragen, kan je dus veel informatie geven over een voertuig, zoals bijvoorbeeld een auto, een bestelbus, of een aanhanger.
Soms heb je echter niet genoeg aan deze standaard informatie.
Let wel, het kan ook wenselijk zijn, om de voertuighouder te achterhalen. Deze persoonsgegevens kan je niet met de kenteken check verkrijgen, want die gegevens zijn in Nederland wettelijk beschermd.
Wel kan je, naast de standaard beschikbare gegevens, nog meer informatie krijgen.
Voorbeelden hiervan zijn, de kilometerstandcheck, dus de controle op de kilometerstand wel klopt, en het schadeverleden, wat natuurlijk erg handig kan zijn bij de aankoop van een tweedehands auto, waarbij je wilt weten welke schade het voertuig in het verleden heeft gehad.
Dit soort extra gegevens, is niet gratis. Dat komt omdat ook de aanbieder van deze gegevens moet betalen, en die kosten worden dan ook doorberekend.
Denk nu overigens niet dat dit erg duur is, want afhankelijk van welke betaalde informatie je wilt voor een kenteken opvragen, je bent gemiddeld slechts rond de tien Euro kwijt.