Hoe kies je de juiste sneeuwkettingen voor de wintersport?

Op wintersport gaan met de auto is heerlijk. Je hebt je eigen auto bij je en bent zo vrij als een vogel om een route te rijden die je zelf wilt. Heb je zin om te overnachten? Ook dat kan prima. Het is vooral belangrijk om geen sneeuwkettingen te vergeten als je met de auto op wintersport gaat. Maar hoe kies je de juiste sneeuwkettingen voor de wintersport? Hieronder is daarover meer informatie te lezen.

Bepaal welke sneeuwkettingen je nodig hebt

Kijk naast de kwaliteit ook altijd naar de functionaliteit en de werking van de sneeuwkettingen vooraf. Let daarnaast vooral op waarvoor je sneeuwketting nodig hebt. Heb je de sneeuwkettingen nodig voor kleine bergwegen in Duitsland of alleen bij hevige sneeuwval? Bij hevige sneeuwval kun je beter kiezen voor ‘sneeuwsokken’. Zijn de kettingen echter bestemd om vaker te gebruiken op wintersport? Kies dan voor een reguliere sneeuwketting. 

Manuele of automatische spanning

Kijk vervolgens of je een sneeuwketting nodig hebt met manuele spanning of automatische spanning. Bij kettingen met manuele spanning, moet je de ketting zelf op spanning brengen en zorgen dat deze goed om de band past. Bij een automatische spanning spant deze zich automatisch om de band heen. Deze zijn echter wel een stuk prijziger. Bij beide sneeuwkettingen is het aan te raden om van tevoren te oefenen om de sneeuwkettingen om de wielen aan te brengen. Op zoek naar kwalitatief hoogwaardige sneeuwkettingen? Goede Centrax sneeuwkettingen zijn online verkrijgbaar. 

Koop de juiste maat sneeuwkettingen

Tot slot is het zeer belangrijk om te kijken naar de bandenmaat van jouw auto. Deze staat op de buitenrand van de band. De sneeuwkettingen moeten tenslotte wel goed passen om jouw autoband om optimaal te kunnen werken tijdens gladheid of extreme sneeuwval. De sneeuwkettingen moeten daarom naadloos om de band passen. Kijk ook altijd op de verpakking wat de maximale snelheid is van de sneeuwkettingen die je wilt aanschaffen. Dit kan namelijk nogal verschillen. Meestal ligt deze snelheid rond de 50 km per uur, maar dit verschilt dus per soort en merk. Droog de sneeuwkettingen ook altijd af als ze nat zijn, zo zorg je dat de sneeuwkettingen ook volgend jaar weer veilig dienst kunnen doen.