Gezonde alternatieven

We proberen met z’n allen gezonder te leven en dat lukt ons aardig goed. Jammer genoeg werd dit verstoord door de corona maatregelen. Geen sportschool of groepssporten voor een lange tijd. Nu het weer mag moeten we er ook zeker gebruik van maken. Maar wat als dat te veel voor je is. Dan zijn er ook kleine veranderingen die je in je patroon kan toevoegen om toch een gezondere levensstijl te krijgen. 

Fietsen 

We weten allemaal dat fietsen gezond is voor lichaam en geest. We moeten minimaal 30 minuten per dag actief bewegen, met de fiets lukt dit al snel. In plaats van de auto kan je dus de fiets nemen. Ook nog eens gezond voor het milieu. Stel dat je werk of school te ver weg is, is het ook een optie om een Amslod e-bike aan te schaffen. Een e-bike geef je namelijk ondersteuning tijdens het fietsen tot 25 km per uur. Geen reden dus om zwetend op het werk aan te komen. Als je graag wilt weten hoe andere dit hebben ervaren kan je altijd kijken bij Amslod Ascot fietsen ervaringen. Om nog relevantere ervaringen te lezen met betrekking tot het afgelopen jaar kan je kijken op Amslod ervaringen 2020. Wie weet is dit juist het stapje om een gezondere levensstijl te beginnen. 

Minder vlees meer groente 

We kunnen best wel zeggen dat wij Nederlanders boergondische eters zijn. We houden nou eenmaal van vlees. Op zich zijn we al goed bezig en zijn er ook al heel veel mensen overgestapt naar een vegetarische of veganistische levensstijl. Toch kan dit nog meer. Hier zijn namelijk verschillende redenen voor maar voornamelijk omdat het allemaal erg bewerkt is. Je kan dus in de plaats van 7 dagen in de week vlees eten, dit veranderen naar 4. Je kan dan zelf kiezen of je nog een dagje vis eet of alleen maar groente en/of vleesvervangers. Het advies is om 250 gram groente per dag te eten. Als je dit verdeelt over de hele dag, zal dit veel makkelijker zijn. Zo kan je in de ochtend een groente omelet maken, goed begin van de dag vol met vitaminen en mineralen, in de middag een overheerlijke salade en ‘s avonds een ovenmaaltijd met veel groente. Deze kleine aanpassingen zullen je meer energie geven, betere huid krijgen en je gezond houden. 

Minder suiker

Suiker is net zo verslavend als cocaïne, zeggen ze. Het is alleen niet zo makkelijk om hier veel minder van te eten. Suiker zit namelijk in alles. Natuurlijk kan je dat heerlijke chocolade koekje laten liggen maar als je gaat kijken dan er ook suiker in je brood zit of in je fruit, wordt gelijk al wat lastiger. Fruitsuikers zijn natuurlijk gezond maar ook van deze moet je niet te veel eten. Daarom worden er 2 porties fruit per dag aangeboden. Om te minderen met suiker is het al een goed begin om geen suiker in je koffie of thee te doen en om vaker voor water te gaan in plaats van Cola, Ice Tea of Red Bull.