Elektrisch gemak

elektrische moederfiets

Het leven van een moeder gaat niet altijd over rozen. Vooral niet op dagen dat het jouw beurt is om het nageslacht van hot naar her te brengen. Van school naar hockey-, tennis- of voetbaltraining, van zwembad naar vriendjes en vriendinnetjes… om doodmoe van te worden. Letterlijk, want op de fiets is het soms bijna niet te doen met kinderen achterop. Wanneer je met de kinderen op de fiets een berg op moet bijvoorbeeld. Oh, wat is dat zwaar. En je wilt natuurlijk niet het risico lopen om te vallen. Zelf vallen is al erg genoeg, laat staan als de kinderen met je mee vallen. Maar er is hoop! Voor die soort onmogelijke ritjes op de fiets bestaat een zeer milieuvriendelijke oplossing. Een oplossing in de vorm van een elektrische fiets. Een elektrische moederfiets om precies te zijn.

Voordelen

Een van de voordelen is overduidelijk. Deze fiets is elektrisch, waardoor jij menig heuvel moeiteloos omhoog zoeft. Het handige aan een elektrische moederfiets is dat er kinderzitjes op passen. Dat is natuurlijk de reden dat het een moederfiets heet. Al zou een elektrische vaderfiets ook erg welkom zijn. Er passen zonder moeite twee kinderen op de fiets. De standaard van de fiets is erg stevig. Het is een dubbele standaard. Je kunt een gratis proefritje doen op de fiets, om te kijken of het bevalt. Waarschijnlijk wil je na dat ene testritje al niet meer anders. Er is een levertijd van 5 dagen, en er is service aan huis. Een ander voordeel aan een elektrische fiets is dat je simpelweg veel sneller van A naar B komt. Dat kan je zomaar een kwartier langer in bed opleveren! En als drukke moeder weet je als geen anders hoe dankbaar je daarmee kunt zijn.

Koken

Iets anders waar je als drukke moeder soms amper aan toe komt, is koken. Natuurlijk kunnen vaders ook prima koken. Alleen kom je er af en toe niet onderuit. Wanneer je na een zwembad, voetbaltraining of gewoon een persoonlijke afspraak of sportles thuiskomt, heb je niet altijd zin om uitgebreid te koken. Maar wanneer je een moeder bent, ben je niet alleen verantwoordelijk voor jezelf. Zonder kinderen kun je prima op de bank ploffen met een kant-en-klaarmaaltijd, maar met jonge mensen die onder jouw verantwoordelijkheid vallen moet je toch zorgen voor een uitgebalanceerde maaltijd. Gelukkig liggen er tegenwoordig hartstikke gezonde kant-en-klaarmaaltijden in de supermarkt. Een andere optie is om alvast groenten en dergelijke voor te snijden. Je kunt ook vast maaltijden maken en invriezen.