Een shortlease auto: ideaal voor wie flexibel wil blijven

Shortlease auto

Kopen ben je nog niet aan toe, huren is veel te duur en normale lease zit je zo lang aan vast: herkenbaar? Een shortlease auto is dan de uitkomst. Shortlease is – zoals de term al aangeeft – een overeenkomst voor kortere tijd. En dat is misschien wel precies wat jij nodig hebt. 

Shortlease auto

Shortlease is korter

Logisch, de naam geeft het al aan: shortlease is een kortere overeenkomst dan wat je gewend bent van lease auto’s. Shortlease auto’s kun je vaak al vanaf een maand afsluiten. Belangrijk is dat je ook een auto uitzoekt die je geregeld op kan zeggen, met name als jouw werkzaamheden flexibel en onvoorspelbaar zijn. Maar shortlease heeft nog meer voordelen ten opzichte van normale lease, kopen of huren.

Geen registratie

Shortlease auto

Sta je op het punt een woning te kopen of een krediet af te sluiten? Dan zal een kredietverstrekker kijken naar al jouw andere lopende rekeningen. Ook wordt er gekeken of je wel eens een betalingsachterstand hebt gehad. Al die informatie is beschikbaar bij het BKR, waar alle leningen en kredieten worden geregistreerd. 

Het voordeel van een shortlease auto is dat deze niet geregistreerd wordt als een krediet bij het BKR. Althans, in sommige gevallen. Als jij een aanbieder kiest die garandeert dat je geen BKR melding krijgt bij het aangaan van het contract, dan hoef je hier ook geen zorgen over te hebben bij het afsluiten van andere leningen.