Een nieuwe motor

Je ziet telkens maar die prachtige harley davidson motoren langsrijden als je in je auto zit. Je vindt ze zo mooi dat je zelf ook een motor wilt. Je wilt zelf ook de vrijheid om overal heen te kunnen met de motor, je wilt echt in je eigen wereld zijn. Je bent die files helemaal zat en bent klaar voor een nieuwe hobby. Je hebt zin om iets nieuws te ontdekken en bent nu al helemaal verliefd geworden op je toekomstige hobby. Maar hoe begin je met zoiets? Je moet natuurlijk je motorrijbewijs halen. Daar heb je je theorie voor nodig, je moet lessen nemen en dan… Je hebt hem! Maar nu… 

Wat heb je allemaal nodig?

Je hebt je motorrijbewijs gehaald maar wat heb je nu allemaal nodig. Als je begint met motor rijden is het wellicht lastig om te beslissen wat je allemaal moet kopen voor je nieuwe hobby. Ga je gelijk een motor kopen die er mooi uitziet en daarbij nieuwe chopper bike onderdelen kopen of pak je het grondiger aan. Het is verstandig om eerst je budget vast te stellen. Ga je met je geld een tweedehands motor kopen of een gloednieuwe? Welk merk motor wil je gaan kopen? En als je bijvoorbeeld een kawasaki saddle bag bij de motor ziet is het verstandig om altijd na te vragen of deze is inbegrepen bij de prijs. 

Zorg dat de motor echt bij je past

Een motor kopen die echt helemaal bij jou past is dus best een spannend avontuur. Je hebt misschien helemaal nog geen ervaring in deze wereld en gaat heel veel dingen voor het eerst ontdekken. Of je nu een echt racemonster zoekt of een echte klassieke motor het is dus echt belangrijk dat je goed oplet bij het kopen van een motor. Als je een motor gaat kopen vraag of je een testrit mag maken en test de motors gashandvatten, kijk of de motor echt bij je past en kijk of de rijeigenschappen voldoen aan je verwachtingen. Zorg in ieder geval dat je geniet van het kopen van je nieuwe motor, want het is niet iets wat je elke dag doet.