Een motor kopen

Een motor inkopen lijkt gemakkelijk. Je kijkt op internet of er motoren beschikbaar zijn die jouw interesse wekt en maakt een afspraak met de verkoper van de motor. Maar zo makkelijk gaat het niet. Er zijn nog allerlei zaken die je af moet gaan voordat je een nieuwe motor aanschaft. Wij zullen deze zaken op een rijtje zetten.

Motors inkopen

Voordat je een motor gaat inkopen, moet je een cursus behalen. Dit wordt de cursus

motorfietsenveiligheidstichting (MSF) genoemd. Hierin krijg je de benodigde training om goed motor te kunnen rijden. Hierdoor vorm je voor jezelf en anderen geen gevaar op de weg. Ook als je ervaring hebt met motorrijden, is het verstandig om je kennis wat je al hierover beschikt op te frissen.

Daarnaast is het verstandig om de juiste motorverzekering af te sluiten. Dit kan bescherming bieden voor als je verantwoordelijk bent voor schade. Daarnaast kan een motorverzekering ook dekking bieden over medische rekeningen, diefstal en nog veel meer.

Even onderzoek doen

Voordat je een motor aanschaft, is het slim om onderzoek te doen naar verschillende merken en soorten. Zorg dat je weet wat welk merk inhoudt en hoe de soort waar je interesse in hebt in elkaar zit. Daarnaast moet je research doen naar hoe je een motor moet onderhouden, zodat je weet hoe de motor op de beste manier het langst mee kan gaan. 

Met de zithoogte en gewicht moet ook rekening worden gehouden. Bij de aanschaf van een motor moet dus gelet worden of je beide voeten op de grond kan zetten. Dit is namelijk een stuk veiliger dan wanneer je niet met beide voeten de grond kan bereiken. Daarnaast moet je rekening houden met het gewicht van de motor. Als jij een laag gewicht hebt, is het slim om een motor met een wat lager gewicht aan te schaffen. Op die manier kost het niet veel moeite om de motor zelf te verplaatsen.