Een complete proefrit bij een goede Suzuki dealer

Suzuki dealer

De proefrit die je maakt in een auto die je op het oog hebt is vaak doorslaggevend bij de aanschaf ervan en een goede Suzuki dealer geeft je hier de ruimte voor. Je kunt tijdens deze rit echt voelen hoe het is om in de auto te rijden en dat is natuurlijk essentieel als je deze regelmatig wilt kunnen gebruiken. Heb je een mooie Suzuki auto op het oog, dan is het tijd om deze te gaan bekijken en uit te proberen. De onderstaande informatie kan je helpen de proefrit een succes te maken, wat daarna ook je beslissing is.

De Suzuki dealer vraagt om je rijbewijs

Je zal misschien verbaasd zijn over de hoeveelheid auto’s die na de proefrit niet worden teruggebracht. Het mag wat vervelend zijn, maar om die reden zal je Suzuki dealer je vragen om je rijbewijs te zien voordat je vertrekt. Deze wordt gekopieerd en je adres gegevens worden gecontroleerd. Ook zal je gevraagd worden om een formulier te tekenen, zodat de verkoper gedekt is als je een bekeuring krijgt. Zie je krassen of andere beschadigingen op de auto, controleer dan of deze hierop genoteerd zijn voordat je het formulier tekent. Zo voorkom jij weer dat deze krassen op jou worden verhaald. Ben je tevreden over alles en is de dealer dit ook, dan kun je aan je proefrit beginnen.

Tijdens de rit

Als je onbekend bent in de omgeving, dan kan de Suzuki dealer je een navigatiesysteem meegeven met daarop een voorgeprogrammeerde rit. Als je wel bekend bent, dan kun je zonder navigatie vertrekken. Voordat je wegrijdt controleer je hoe gemakkelijk de stoel, de gordels en de hoofdsteunen te verstellen zijn. Als je kinderen hebt, dan kijk je of de riemen achterin lang genoeg zijn voor een kinderstoeltje. Kijk dan direct ook even naar hoeveel zicht je hebt door de achteruitkijkspiegel en hoe dit belemmerd wordt door passagiers op de achterbank. Tijdens de rit zelf probeer je zoveel mogelijk situaties tegen te komen. Rijden op verschillende soorten wegdek en een paar rondjes rondom een rotonde geven je een beter gevoel van hoe de auto reageert en veert. Doe een noodstop op een geschikt moment en probeer te parkeren, bij voorkeur achteruit. Als je tevreden bent over de manoeuvres die je hebt uitgevoerd en de situaties die je bent tegengekomen, rijd je weer terug naar je Suzuki dealer.

Na het inleveren van de auto

Bij je Suzuki dealer lever je de auto weer in en vertel je hen hoe het is gegaan. Het is goed mogelijk dat sommige problemen die je bent tegengekomen gemakkelijk op te lossen zijn, bijvoorbeeld door nieuwe stoelen in de auto te laten zetten of de gordels langer te maken. Tenzij je helemaal zeker bent van je zaak is dit niet het moment om een beslissing te maken. Vraag je Suzuki dealer om folders, prijslijsten en een visitekaartje, ga naar huis en denk er nog even goed over na. Vaak kun je na een nachtje slapen veel beter beoordelen of dit de auto is voor jou.

Op zoek naar een betrouwbare en erkende Suzuki dealer? Suzuki Kreijne helpt je met een auto keuze.