De toekomst van elektrische auto’s

Met de komst van elektrische auto’s zijn we al een stuk dichterbij een schoner vervoer. Het feit dat fossiele brandstoffen langzaam opraken en het milieu. Bij het elektrisch rijden is het van belang dat er gebruik wordt gemaakt van groene energie. Zo kunnen we momenteel onderscheid maken tussen drie vormen van elektrisch vervoer:

  1. auto’s die volledig elektrisch aangedreven zijn
  2. Hybride auto’s, die zowel op brandstof als elektriciteit kunnen rijden.
  3. Hybride auto’s die duurzamer zijn doordat de energie ontstaat bij het remmen, omgezet wordt in elektriciteit  

Elektrisch rijden

Het is door de jaren heen voor steeds meer mensen mogelijk geworden om elektrisch te gaan raden. Zo is er een flinke toename te zien in laadpalen en is de gemiddelde aanschafprijs flink omlaag gegaan. Mocht je nu opzoek zijn naar een laadpaal voor jouw elektrische auto? Ga dan naar Cable soolutions voor een ruim assortiment in ladenpalen voor elk soort auto. In de nabije toekomst zal het zeker mogelijk zijn dat deze prijs onder prijs van een reguliere auto gaat liggen. Dit komt mede doordat de technologie steeds meer verder ontwikkeld. Accu’s worden steeds goedkoper en is het bereik van auto’s significant gestegen door de jaren heen. Voor de gemiddelde inwoner wordt het dus steeds aantrekkelijk om een elektrische auto aan te schaffen. 

Groene toekomst

Vele automerken zullen Tesla gaan volgen in de overstap naar volledig elektrische auto’s. Vanaf 2025 zullen toyota en lexus voor elk model een hybride- en elektrische auto gaan produceren. Mercedes-benz zal hiermee gaan starten vanaf 2022 en zal volkswagen in 2030 gaan volgen. Kortom ziet de toekomst er steeds groener uit en kunnen we zeggen dat autofabrikanten eindelijk de noodzaak inzien.