De airco onderdelen

Het aircosysteem van een auto, bus of vrachtwagen bestaat uit verschillende airco onderdelen

Enkele van deze verschillende onderdelen worden hieronder kort toegelicht: 

  • Compressor: Het is verkrijgbaar in vijf verschillende uitvoeringen. Deze hebben allemaal dezelfde functie, namelijk het pompen van koelmiddel door het systeem.
  • Condensor: Het bevindt zich voor de radiateur van de motor, om zoveel gekoeld te worden door de rijwind.
  • Magneetkoppeling: Het verbindt de poelie met de aandrijfas van de compressor wanneer deze wordt bediend.
  • Schakelaars: Een elektrische drukschakelaar kan zich aan de lagedrukzijde van het aircosysteem tussen de verdamper en de compressor bevinden.
  • Ventilator: Voor de werking van het systeem is koeling van het aircogas nodig. Deze koeling wordt bereikt door de aangedreven wind, maar zeker ook door de condensorventilator.
  • Verdamper: Het omvat een systeem van buizen en lamellen. In de buizen wordt het koudemiddel verdampt.
airco

Geschiedenis van de airconditioner

Airconditioners regelen de temperatuur en vochtigheid in binnenruimtes. Airconditioning werd in 1902 uitgevonden door de Amerikaanse Willis Carrier. Het doel was dat de airconditioning de vochtigheid en temperatuur in de drukkerij kon aanpassen en controleren, zodat het papierformaat en de inktuitlijning constant konden blijven. Vervolgens werden de airconditioners van Willis Carrier gebruikt om de arbeidsproductiviteit te verbeteren. Steeds meer Nederlanders kopen airco’s. Het gebruik van airconditioners tijdens het hete zomerseizoen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Een airco kost al gauw honderden euro’s. Daarom is het jammer als je een nieuwe airconditioner koopt wanneer één onderdeel van de airconditioner het begeeft. Veel bedrijven hebben een ruim assortiment airco onderdelen en accessoires. Het grote onderdeel wat je zoekt, zal zeker op voorraad zijn.