BPM besparen doe je zo!

BPM besparen

Praat je over het importeren van auto’s, dan komt altijd die vervelende BPM weer naar boven. Deze BPM is niet alleen vervelend vanwege het feit dat het een belasting is die je moet betalen. Wat minstens zo vervelend te noemen is, dat is dat de hoogte ervan zo lastig te bepalen is. BPM kun je namelijk op verschillende manieren berekenen. Er zijn dan ook best wat mogelijkheden om het bedrag aan te betalen belasting zo laag mogelijk te houden. In dit artikel geven we je hier een aantal praktische tips voor. Doe hier je voordeel mee, want jij wil toch ook liever niet teveel betalen?

De eerste tip waarmee je veel geld kunt besparen is door geen gebruik te maken van de zogenaamde BPM calculators die je op het wereld wijde web vindt. Deze tools zijn vaak gratis, maar in de praktijk jagen ze je juist op kosten. Voor een goede en juiste BPM berekening is veel informatie nodig en deze wordt door dit soort tools niet gevraagd. Hoe kun je dan ooit op het juiste BPM bedrag uitkomen? Niet dus en dat betekent in de regel dat je teveel betaald. Onbetrouwbaar en daarom gewoon niet doen.

BPM besparen

Veel mensen die zelf hun BPM willen berekenen hebben hier hulp bij nodig. Niet erg, het is immers ook niet de meest gemakkelijke materie. Een flink aantal mensen schakelt de Belastingdienst als hulplijn in. Dit is vragen om teveel betalen, want de kans is groot dat je iemand aan de lijn krijgt die niet over de juiste en meest actuele informatie beschikt. Vaak refereren zij aan de rekenmethode die de Belastingdienst gebruikt, maar het zal je niet verbazen dat dit vaak niet de meest voordelige rekenmethode is.

De beste tip hebben we voor het laatst bewaard. Zoals eerder gezegd is het berekenen van de BPM best een specialistisch klusje te noemen. Als jij die specialist bent of denkt te zijn, dan doe je het zelf. Zo niet? Maak het jezelf dan niet onnodig moeilijk en schakel een professional in voor de bpm berekening. Dit kost uiteraard geld, maar uiteindelijk verdien je hier juist geld mee.