Auto verzekeren bij Inshared

Een auto verzekeren is verplicht voor iedereen die een auto op zijn of haar naam heeft staan. Als mensen namelijk dit niet zouden doen en schade rijden, kan dit tot veel problemen leiden. De veroorzaakte schade aan de tegenpartij moet dan uit eigen zak betaald worden. Wanneer hierbij ook nog persoonlijk letsel is ontstaan, kan dit bedrag enorm hoog oplopen. Daarom zijn er autoverzekeringen, zoals die van Inshared, die ervoor zorgen dat iedereen in Nederland veilig en met een goed gevoel de weg op kan. In Nederland is het dus verplicht om altijd minimaal een WA verzekering te hebben op je auto. Dit is de eerste basis van verzekeringen en zorgt er namelijk voor dat je voor schade die je aan anderen toebrengt, verzekerd bent. Uiteraard is het niet altijd jouw fout als er schade wordt gereden. De verzekering zal er dan voor zorgen dat het schade bedrag terecht komt bij degene die hier recht op heeft. Wanneer het ongeluk nieuw jouw schuld is verzorgt de verzekering van de tegenpartij dus een financiële uitkering naar jou.

WA + autoverzekering

Naast dus een verplichte WA verzekering zijn er ook veel andere mogelijke autoverzekeringen waar je voor kunt kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een WA + verzekering wanneer jij net iets meer dekking wilt hebben. Bij de WA + verzekering is er ook een dekking voor diefstal en inbraak, maar ook bij bijvoorbeeld ruitschade. 

All risk dekking

Tot slot is er ook nog een all risk dekking. Houd er wel rekening mee dat deze dekking het duurste van allemaal is, en dat je maandelijks dus een hoger bedrag betaald dan wanneer je de andere 2 verzekeringen zou nemen. Echter biedt een all risk verzekering wel weer erg veel voordelen. Denk bijvoorbeeld maar aan een dekking op het moment dat er een diefstal of inbraak in jouw auto is. Maar ook bij storm en brandschade is het fijn om goed verzekerd te zijn. Daarnaast kun je ook de schade die jij zelf hebt veroorzaakt aan je eigen auto claimen.